Το παιχνίδι των 3 λέξεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες του ανθρώπου είναι αυτή της επικοινωνίας. Και αυτό γιατί χάρη σε αυτήν, ο άνθρωπος καταφέρνει να επικοινωνεί με τους γύρω του, ακόμα και να επιβιώνει ή να πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει. 

Η δεξιότητα της επικοινωνίας κρίνεται ιδιαίτερη σημαντική για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, καθώς αυτά δεν έχουν ακόμα διδαχθεί τη γλώσσα εντός του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος. Οπότε τα επικοινωνιακά ερεθίσματα, που λαμβάνουν από τις συνανστροφές τους, είτε στο σπίτι από τους γονείς, είτε πάνω στο παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικά για την μετέπειτα εξέλιξη τους πάνω στον τομέα αυτό. 

Θα σάς δείξουμε λοιπόν ένα πολύ απλό παιχνίδι για τα παιδιά της ηλικίας αυτής, το οποίο λέγεται "το παιχνίδι των 3 λέξεων" με το οποίο μπορείτε να βελτιώσετε την επικοινωνία του παιδιού σας μιλώντας για διαφορετικά αντικείμενα. 

Πώς παίζεται: Επιλέξτε διαφορετικά αντικείμενα, που υπάρχουν μέσα στο σπίτι (μπορείτε να ξεκινήσετε με τα αγαπημένα του παιχνίδια ή αντικείμενα) και προσπαθήστε να περιγράψετε ο καθένας με τη σειρά του ένα αντικείμενο με 3 μόνο λέξεις. Για παράδειγμα αν έχετε επιλέξει ως αντικείμενο το ψυγείο στην κουζίνα σας, μπορείτε να πείτε "είμαι μεγάλο, άσπρο και κρύο" ή επίσης αν έχετε επιλέξει το αυτοκινητάκι του μπορείτε να πείτε "είμαι μικρό, με ρόδες και γρήγορο". Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας μπορείτε να επιλέγετε και το βαθμό δυσκολίας της λέξης. Όσο μεγαλώνει δηλαδή το παιδί σας, μπορείτε να βάζετε ή να του ζητάτε πιο δύσκολα αντικέμενα και λέξεις. Αν δείτε ωστόσο ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να περιγράψει ένα αντικείμενο με 3 λέξεις, ζητήστε του τότε να σάς περιγράψει μία λεπτομέρεια του αντικειμένου ή δώστε του τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει περισσότερες από 3 λέξεις. 

Για περισότερη έμπνευση, μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο:

 

Και τώρα μπανάκι 7:30μμ - 9:30μμ
Now Playing
This Is The Way We Take Our Bath Animation Nursery Rhymes For Kids
Recently Played
Ο Κόκορας Ξυπνάει Διονύσης Σαββόπουλος
You Are My Destiny Paul Anka
Clean Up Elf Learning
Δέκα Καβουράκια Δώρος Δημοσθένους
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Εγγραφή Ίσως αργότερα
Εγγραφή Ίσως αργότερα