Γράφουμε το όνομά μας όπως οι αρχαίοι

Σήμερα, μικροί μας εξερευνητές, θα πάμε μία ψηφιακή βόλτα στο αρχαιολογικό μουσείο Θηβών. Το Αρχαιολογικό μουσείο Θηβών, γνωστό για τα πολύτιμα Βοιωτικά εκθέματά του από την περίοδο των παλαιολιθικών χρόνων έως και τα βυζαντινά χρόνια, φιλοξενεί στο site του μία πολύ ωραία ενότητα, με τον τίτλο "Το Ψηφιακό Μουσείο", όπου εκεί περιλαμβάνονται και online εκπαιδευτικά games για παιδιά.

Τι θα βρείτε εκεί; Στο παιχνίδι "Συντήρησε τα αρχαία" θα κληθείτε να ενώσετε τα σπασμένα κομμάτια της εικόνας για να δείτε ολόκληρο το γλυπτό-έκθεμα του μουσείου.  Στο παιχνίδι "Μπορείς να βρεις τα όμοια", το παιδί θα πρέπει να εξασκήσει τη μνήμη του, για να καταφέρει να ταιριάξει τα ίδια ευρήματα, ενώ στο παιχνίδι "Πώς ντύνονταν σε άλλες εποχές" θα μάθει και θα παίξει με τις αρχαίες ενδυμασίες, δίνοντας στη μορφή που θα επιλέξει, την αμφίεση που άρμοζε στην εκάστοτε εποχή.

Εμείς στο kidsradio.com ξετρελαθήκαμε, ωστόσο, με το τελευταίο παιχνίδι, που λέγεται "Γράφε όπως έγραφαν σε άλλες εποχές", όπου εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε πώς θα γραφόταν το όνομά σας στη Μυκηναϊκή, την Αρχαϊκή, την Κλασική, την Πρωτοβυζαντινή και Βυζαντινή εποχή. Η Γραμμική Β' ιδιαίτερα της Μυκηναϊκής περιόδου θα σας ενθουσιάσει σίγουρα! 

Τα online παιχνίδια του αρχαιολογικού μουσείου Θηβών είναι ένας ωραίος τρόπος εισαγωγής των παιδιών στο κόσμο της αρχαιολογίας και της εθνικής ιστορίας μας μέσω της ψυχαγωγίας. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε και για άλλες προτάσεις και προγράμματα εκπαίδευσης του μουσείου στην ενότητα  "Εκπαιδευτικές δράσεις". 

Η ώρα των μεγάλων 9:30μμ - 5:00πμ
Now Playing
Would I Lie To You Charles & Eddie
Recently Played
Losing My Religion REM
Summer Wine Vile Valo Feat. Natalia Avelon
Don't Speak No Doubt
My Kind Of Love Emeli Sande
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Εγγραφή Ίσως αργότερα
Εγγραφή Ίσως αργότερα